Herstart voor herintreders in het Amsterdamse openbare basisonderwijs

 

Onderwijs AmsterdamHeb je in het verleden een PABO-diploma behaald en krijg je nu weer zin om als herintreder aan het werk te gaan? Neem dan contact met ons op. Samen bespreken we de mogelijkheden die er zijn om weer voor de klas te staan en hoe we je daarvoor klaarstomen.

Kennis bijspijkeren

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam bieden we een starttraject voor herstarters. Wij zorgen dat dit traject naadloos aansluit op je persoonlijke situatie. Met de actuele onderwijskennis die je opdoet, kun je weer met een gerust hart voor de klas gaan staan.

Nieuwe groep: start september/oktober 2018

In september/oktober begint een nieuwe groep herintreders aan de Herstart. In principe zijn aan deelname aan de Herstart geen kosten verbonden. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe beter voorbereid je straks aan het scholings- en begeleidingstraject kunt beginnen. Zo kun je nu al kennismaken met DE BREDE SELECTIE, rondkijken op school en de intake gaan doen voordat het scholingsprogamma van start gaat. 

Scholingsprogramma 

Het scholingsprogramma bestaat uit ca. 10 bijeenkomsten, één keer in de 3 weken een bijeenkomst van 18.00-21.30 uur. In diezelfde periode sta je ook in de praktijk door middel van een werkervaringsplek of een stage. Hoe het programma er precies uit gaat zien, is afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast theorie en praktijk is er ook tijd voor intervisie.  Daarnaast is er begeleiding op de werkplek door DE BREDE SELECTIE.

 

Subsidie voor herintreders in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft een speciale subsidie voor herstarters: de Terugkeerbeurs van max. € 5.000. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden: klik hier voor meer info Deze beurs is bedoeld voor iedereen met een onderwijsbevoegdheid die (opnieuw) in het Amsterdamse onderwijs gaat werken.

Stuur je CV en motivatie naar sollicitatie@debredeselectie.nl en we nodigen je uit voor een oriënterend gesprek of bel voor meer informatie naar:

020-8203470