"DE WERELD LIGT OPEN VOOR MIJ" • Nienke Vuyk

Werken in het onderwijs doet Nienke Vuyk (29) graag, maar zij is niet het type om haar hele loopbaan bij dezelfde school te blijven. Via DE BREDE SELECTIE kan zij rondkijken op andere basisscholen in Amsterdam, zelfs als die van een ander schoolbestuur zijn.
“Zeven jaar werk ik nu in het onderwijs. Ik ben begonnen op de Rozemarn in Amsterdam Zuidoost. In het begin was het enorm intensief, een kwestie van overleven. Er komt zoveel op je af! Maar ik vond het wel heel leuk om te doen.”

HART

“Zelf woon ik in Amsterdam Noord. Toen daar een nieuwe basisschool werd opgericht, ben ik overgestapt. Ik wilde het wel eens meemaken om een school vanaf de grond te helpen opbouwen. Ik werkte daar in een heel fijn team en voelde mij als een vis in het water. Toch merkte ik na verloop van tijd dat mijn hart in Zuidoost lag.”

"Ik mag zelf aangeven wat ik wil"

“Via DE BREDE SELECTIE ben ik nu weer terug op de Rozemarn. Ik ben nog steeds in dienst van de Sticht ing Openbaar Onderwijs Noord, maar ik ben ‘uitgeleend’ aan de Stichting Sirius waar de Rozemarn onder valt. Voorlopig wil ik hier wel blijven. Maar als ik volgend schooljaar in Amsterdam-West wil werken, dan kan dat.”

Enthousiast geworden door het verhaal van Nienke Vuyk? Stuur je motivatie en c.v. naar sollicitatie@debredeselectie.nl

"De mens staat voorop bij De Brede Selectie"

"HET WAS ONTZETTEND LEERZAAM" • Maud

In Emmen kwam Maud Breider (23) nauwelijks aan de bak als leerkracht in het basisonderwijs. Ze waagde de stap naar Amsterdam. Dankzij De Brede Selectie kreeg ze direct een baan met uitzicht op een vast contract én een betaalbare woning.

“In augustus 2015 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Emmen, de stad waar ik ben opgegroeid. Daarna ben ik meteen gaan solliciteren. Ik kwam op een lijst voor invalwerk terecht. Dat heb ik drie maanden gedaan. Maar ik wilde heel graag fulltime een eigen groep lesgeven en niet drie keer per week op verschillende scholen invallen. Het was voor mij vrij snel duidelijk dat ik in Emmen en omgeving weinig kans maakte.

 Westen

“Louwien, de directeur van de Pabo, zei toen tegen mij: je moet naar het Westen! Ze bracht mij in contact met De Brede Selectie. Ik heb een sollicitatiebrief gestuurd en werd al snel uitgenodigd voor een gesprek in Amsterdam. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat te verwachten. Maar het gesprek ging goed en een dag later kreeg ik al een reactie: kom naar Amsterdam, wij willen jou!” “Ik werd gevraagd voor langdurig invalwerk. Dat is wel fijn, want elke week een dag op en neer naar Amsterdam zag ik niet zo zitten. Mijn vriend zei gelijk: ik ga met je mee. Als kok zat hij op een aflopend contract. In Amsterdam kon hij zo aan het werk. Maar toen diende het volgende probleem zich aan: hoe kom je in Amsterdam aan een betaalbare woning? Eric van De Brede Selectie zei direct: ik ga iets proberen te regelen.”

Sleutels

“Een paar dagen later kreeg ik bericht van hem: ik heb een huis voor je! Het bleek te gaan om een woning in Nieuw-West van tachtig vierkante meter. De huurprijs viel mee, zeker voor Amsterdamse begrippen. Met zijn tweeën konden we het wel betalen. In december kregen we de sleutels, in januari kon ik beginnen als leerkracht van groep één op De Witte Olifant, een basisschool in hartje Amsterdam.” “Het is allemaal ongelofelijk snel gegaan. Een half jaar geleden woonde ik nog thuis bij mijn ouders in Emmen, nu woon ik ineens samen met mijn vriend in Amsterdam en heb ik een fulltime baan. Ik moet nog wel wennen aan de drukte van de grote stad en een sociaal leven opbouwen. Mijn familie en vrienden zitten natuurlijk allemaal nog in Emmen. Toch ben ik heel blij dat ik deze kans heb gekregen en zo aan een volwassen toekomst werk.”

 

 

Enthousiast geworden door het verhaal van Maud? Stuur je motivatie en c.v. naar sollicitatie@debredeselectie.nl

"Ik moet nog wel wennen aan de grote stad"

Topsport • Nicole Beukers

Nicole Beukers is één van onze poolers én zij is roeister en mocht naar de Olympische Spelen en won daar een zilveren medaille. Wij zijn heel trots op Nicole met deze prestatie!

Hoe kijk je terug op ­de Olympische Spelen? “Het roeitoernooi op de Olympische Spelen was een zwaar toernooi. Niet zozeer omdat het de spelen waren, maar eerder door de weersomstandigheden. Wedstrijden werden uitgesteld of afgelast en we hebben met verschillende weersomstandigheden te maken gehad wat veel vergde van onze ploeg.”

“Gelukkig zijn we er super goed mee omgegaan door verschillende situaties ook te trainen. Wij hebben 3 wedstrijden geroeid die een stijgende lijn hadden. Onze laatste wedstrijd, de finale, was de beste wedstrijd die we ooit met zijn vieren hebben geroeid. “

“Dat leverde ons uiteindelijk een zilveren medaille op waar we ontzettend trots op zijn. Het mooiste moment vond ik dat ik mijn familie en vriend zag en mocht omhelzen. Zo mooi om dit te kunnen delen. Dit zullen we nooit meer vergeten. “

“Daarna heb ik alleen maar in 1 roes geleefd. We hebben een fantastische huldiging gehad in het Holland Heineken huis. Na onze medaille mochten wij nog 10 dagen blijven. Dit was een grote blije vakantie. Van Rio ontdekken tot aan andere sporten beleven. Het was een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. “

Wat heb je nodig om t­opsport (zowel in spo­rt als in onderwijs) ­te beoefenen? “Doelen stellen. Zowel in de sport als in het onderwijs heb je doelen stellen nodig. De voldoening die je haalt als je een doel hebt bereikt is geweldig. Wanneer je een doel in het zicht hebt is het ook zoveel ‘makkelijker’ om er harder voor te werken dan wanneer er geen (reëel) doel is. “

Wat zijn je plannen k­omend schooljaar? “Ik ga iedere donderdag bewegingsonderwijs geven op de OBS de Witte Olifant in Amsterdam.  Daarnaast ga ik af en toe losse dagen invallen. Na een olympisch jaar is er ruimte voor andere zaken en wil ik de focus op het lesgeven leggen. Daarnaast wil ik uiteraard nog gewoon lekker blijven sporten en bedenken wat ik verder met mijn sportcarrière wil gaan doen. “

"Unieke ervaring om nooit meer te vergeten!"

Enthousiast geworden door het verhaal van Nicole Beukers? Stuur je motivatie en c.v. naar sollicitatie@debredeselectie.nl

"Doelen stellen; zowel in de sport als in het onderwijs heb je doelen nodig"

"Wanneer kom je weer bij ons?" • Saskia Peverelli

In 2015 ben ik mijn loopbaan in het onderwijs begonnen. Ik had al een andere opleiding gevolgd en een paar jaar gewerkt, maar een commerciële kantoorbaan paste niet echt bij mij. Ik koos voor het onderwijs omdat ik verwachte daar een afwisselende en creatieve baan te vinden, waarin ik ook het gevoel zou hebben belangrijk werk te doen. Na een verkort pabo-traject van twee jaar mocht ik voor de klas. Ik had al voor mijn afstuderen een fulltime aanstelling bij een school gevonden. Dit viel me echter ontzettend zwaar. Met de magere ervaring van een paar stages verzoop ik volledig in al het werk. Ik had een hele bewerkelijke klas en de begeleiding kwam langzaam op gang, ondanks de goede bedoelingen van de school. In een paar weken verloor ik al mijn plezier in het lesgeven en ging ik met een knoop in mijn maag naar werk elke dag.
Voordat ik al mijn plezier in lesgeven kwijt zou raken en nooit meer voor de klas zou willen ben ik daar gestopt. Ik kon meteen terecht bij de Brede Selectie. Ik kies er bewust voor om vooral kortere inval te doen. Dit is een geweldige manier om ontzettend veel scholen, methodes, onderwijstypes, verschillende groepen en collega’s te leren kennen. “Is dat niet zwaar?”Kinderen testen je dan toch veel uit?’ vragen de meeste mensen. Tja, er zitten inderdaad pittige dagen tussen. Zodra ik echter naar huis ga laat ik dit achter me en denk ik wat kan ik de volgende keer anders/beter doen.  Daarnaast krijg je als invaller vaak veel vrijheid. De meeste scholen zijn ontzettend blij dat je er bent en bijna altijd wordt gezegd: “Als je ergens niet aan toe komt, geen probleem hoor, maak er een leuke dag van!” Dit geeft mij de vrijheid om van alles uit te proberen.  Wel de lusten, niet de lasten, zeg ik wel eens. Overal kijk ik mee in de keuken, maar ik draag nog geen eindverantwoordelijkheid.
Omdat ik A-pooler ben heb ik ook geen omkijken naar verschillende contracten. Aan het eind van de maand krijg ik van één stichting mijn salaris. Ook vakanties en ziekteverzuim worden doorbetaald. Als ik een conferentie of studiedag wil bezoeken is daar ook ruimte voor. Daarnaast heb ik een ‘stamschool’: een school waar ik regelmatig kom en het team ook echt voelt als mijn team. Elke donderdag sta ik daar in een middenbouwgroep waar ik inval voor een leerkracht die momenteel een opleiding volgt.
In de gang kwam ik een leerling tegen van een andere groep, waar ik ook eens had gestaan. Ze vroeg: ‘Wanneer kom je weer eens bij ons?’ Dat is natuurlijk heerlijk om te horen!

Inmiddels weet ik, mede door de persoonlijke begeleiding en het uitgebreide assessment van DE BREDE SELECTIE, steeds beter waar mijn kwaliteiten liggen, mijn ontwikkelpunten en mijn interesses. Ik merk dat de vraag naar leraren groeit, want op veel scholen wordt gevraagd of ik geen zin heb om langer te blijven. Maar ik kijk nog even goed om me heen, tot ik zeker weet wat ik wil. Een luxepositie dus!
Nog een tip voor invallers: ik heb een documentenmap met daarin voor elke leeftijd wat spelletjes, werkbladen, puzzels en energizers. Zo heb je altijd wat doen in een dood moment. Een echt succesnummer is het reactiespel (gemakkelijk te vinden op internet).

"Wanneer kom je weer bij ons?"

Enthousiast geworden door het verhaal van Saskia Peverelli? Stuur je motivatie en c.v. naar sollicitatie@debredeselectie.nl

Als invaller heb je veel vrijheid